Undersøgelsen er udformet som et spørgeskema og er dermed summativ. Den giver et overordnet billede, men viser ikke den enkelte elevs besvarelse.
Arbejdet med elevernes trivsel i fællesskabet er et overordnet ansvar for alle lærere og pædagoger i skole og SFO, hvor udviklingen af den sociale trivsel i skolen primært varetages af klasselærerne. Dette sker i tæt samarbejde med forældrene, og understøttes af skolens afdelingsledere.
Derudover afholdes formaliserede elevsamtaler med eleverne fra 6. til 10. klasse. Disse elevsamtaler er årlige.
2. Beskrivelse og vurdering
Om de fire trivselsindikatorer
Vi har i vores undersøgelse lagt os op ad Undervisningsministeriet, som i samarbejde med en række eksperter har udviklet fire differentierede indikatorer for trivsel samt en samlet trivselsindikator for eleverne i 4.-10. klasse:
- Social trivsel - består af spørgsmål om elevernes opfattelse af deres tilhørsforhold til skolen, klassen og fællesskabet, samt tryghed og mobning.
- Faglig trivsel - består af spørgsmål om elevernes oplevelse af egne faglige evner, koncentrationsevne og problemløsningsevne.
- Støtte og inspiration - består af spørgsmål om elevernes oplevelse af motivation og medbestemmelse, samt af lærernes hjælp og støtte.
- Ro og orden - består af spørgsmål om elevernes oplevelse af ro og støj i klassen samt klasseledelse.
- Generel skoletrivsel - er en samlet indikator bestående af de spørgsmål, som indgår i de fire differentierede indikatorer.