Kost- og måltidspolitik

Det er vigtigt, at børn får en sund og varieret kost.

Børn i børnehavealderen vokser og udvikler sig meget, og deres behov for vitaminer, mineraler og proteiner er derfor stort i forhold til den mængde mad, de spiser.

Gode vaner og forebyggelse af overvægt
Vi ønsker, at børnene får nogle gode kostvaner, der forebygger overvægt, og vi tager derfor udgangspunkt i både de sociale, kulturelle-, ernæringsmæssige og pædagogiske sider af måltidet. Er der overvægtige børn i børnegruppen, kontakter vi den pågældende familie og informerer om bekymringerne i forhold til overvægt nu og indgår aftaler om madpakken, og evt. motion i fremtiden.


Vi har en meget aktiv hverdag i børnehaven, hvor børnene er meget på tur, leger ude og har ugentlige timer i gymnastiksalen. Herved sikrer vi en sund grundform og ser de børn, der er udfordrede, udholdenhedsmæssigt eller motorisk generelt.

Godt samvær
Vi skaber rolige og hyggelige rammer om måltidet. Eftermiddagssnacken serveres på en indbydende måde.
Vi inddrager børnene i måltidet og de forskellige arbejdsopgaver/dukseopgaver, der kan være ved madlavningen bl.a. eftermiddagssnack og mad til arrangementer.
Vi støtter det enkeltes barns selvstændighed og selvforvaltning i forbindelse med måltidet.

God mad
Vi tager udgangspunkt i sunde råvarer.
Børnene medbringer selv frugt til morgensamling om formiddagen og madpakke til middagsmad. Børnehaven serverer eftermiddagssnack i form af frugt, grønt og forskelligt brød. Snackplanen laves for en måned af gangen, men med forbehold for spontanitet. Børnene har vand i drikkedunken.

Uddeling: Barnet må gerne medbringe noget til uddeling. Giv personalet besked i god tid. Vi fejrer fødselsdage i børnegruppen.

​​Vil du se mere til vores skole?

Følg med på vores Facebookprofil, hvor vi ofte poster billeder af vores spændende projekter m.m.

Faglighed, fællesskab og dannelse

Vi har den overbevisning, at kun når læring og fællesskab går hånd i hånd, trives hvert enkelt barn og ung og udvikler den dannelse, som sikrer et stærkt fodfæste i livet. Kirstine Seligmanns Skoles stærke traditioner udgør fundamentet for faglighed, fællesskab og dannelse.

Adresse

Kirstine Seligmanns Skole

Herslebsgade 3, 7100 Vejle

CVR: 44448416

EAN: 5790002726996

Kontakt os

☎ Telefon: 75 82 04 52

✉ E-mail: kss@kssvejle.dk

Find vej