​Kirstine Seligmanns Skole

En privatskole i centrum af Vejle

Fagpakke i 10. klasse​

Obligatoriske fag​

Antal lektioner pr. uge​

Dansk​

7​

Matematik​

5

Engelsk​

4​

Tysk​

4​

Historie​*

2​

Samfundsfag​*

3​

Idræt​*

2​

* ikke prøvefag​

Frivilligt fag/valgfag​

(som vi anbefaler)

Antal lektioner pr. uge​

Fysik/kemi

2​

Obligatoriske modulfag​

Antal lektioner pr. uge​

Økonomi​

Psykologi

Sundhed

1​

Fordybelse

1

De tre obligatoriske modulfag løber hver over en periode på ca. 3 måneder.

Der er en ugentlig fordybelsestime, hvor eleverne har mulighed for at læse lektier, samarbejde om opgaver og afleveringer mv.​

Beskrivelse af modulfagene​

Økonomi

I faget økonomi fokuserer vi sammen på at forbedre vores forståelse af økonomiens markante rolle i både privatliv og samfundsliv.

Temaerne er bl.a.: Budget, skat (frikort, bikort og hovedkort), årsopgørelse, forskudsopgørelse, banklån og forbrugslån, fastforrentet eller flexlån, obligationer og aktier.

Psykologi

I faget psykologi vil eleverne blive præsenteret for en bred vifte af forskellige psykologiske emner, som tilsammen sigter mod en bredere forståelse for menneskets psyke. Der vil blive arbejdet med klassiske psykologiske teorier, emnebaserede klassediskussioner, analyser af interessante cases, film/dokumentarer, der vækker nysgerrighed og underbygger viden, samt fordybelse i mindre projektarbejde.

Sundhed

I faget sundhed lægges vægt på, at eleverne får indsigt i deres personlige kompetencer på sundhedsområdet, og at de kan forholde sig til egen krop og forståelse for sund mad og velvære. Temaerne er bl.a.: Makronæringsstofferne, kulhydrater, proteiner, fedt, BMI, basalstofskifte, energistofskifte, fastfood, sukkerindtag, rygning og alkohol.​

Kirstine Seligmanns Skole​

Herslebsgade 3, 7100 Vejle

CVR: 44448416​