Evaluering naturfag 1.-6. årg. 2017/18                  Evaluering af naturfag 7.-9. årg. 2017/18

Beskrivelse af evalueringsfokus

​I naturfag 1.-6. årgang har der i evalueringsperioden, for andet år i træk, været fokus på eksperimenterende undervisning i naturfag på 3.-6. årgang.


​​Beskrivelse af evalueringen

​Der har været fokus på logbog, forforståelse af emnet, fagudtryk, undersøgelser, hypoteser og konklusioner.​​

Konklusion af evalueringen

Her på andet år ser vi tegn på udvikling indenfor flere områder.
​Vi ser elever, som har kendskab til arbejdsgangene i laboratoriet. Eleverne kender processerne i naturvidenskabelig undervisning.

De ved de skal have en forforståelse og have dannet egne hypoteser før en egentlig undersøgelse.

De kan opstille mål og kriterier for en naturfaglig undersøgelse, samt danne nye hypoteser ud fra opsamlet data. Det opnås ved, at den eksperimenterende undervisning indgår som undervisningsmetode i alle forløb i naturfag på alle klassetrin.​

​Beskrivelse af fremtidigt fokus og opfølgningsplan

​Det fremtidige fokus er, at eleverne gradvis kan indgå i dialog om undersøgelsesresultater og data.

Andet fokus er, at eleverne kan relatere deres undersøgelsesresultater til virkeligheden og derved tilegne sig perspektiveringskompetence.

Beskrivelse af evalueringsfokus

I overbygningens naturfaglige faggrupper har der i evalueringsperioden været
fokus på den mundtlige fællesfaglige naturfagsprøve i fysik/kemi, biologi og geografi.
Skoleåret 2017/2018 er det andet skoleår, som afsluttes med fællesfaglig prøve, og her har naturfagslærerne arbejdet på optimering af de 4 naturfaglige kompetencer, som beskrevet i prøvevejledningerne m.m. med særligt henblik på elevernes kompetencekendskab.
Faggruppen har arbejdet med, hvordan de fællesfaglige undervisningsforløb bedre understøtter elevernes tilegnelse af de naturvidenskabelige kompetencer hver for sig.

Beskrivelse af evalueringen

Naturfagslærerne har omstruktureret processen, når eleverne arbejder fællesfagligt frem mod afsluttende eksamen. Det har vist sig at fungere bedst, når eleverne går i dybden med et frem for alle fire naturvidenskabelige kompetencer. Og fællesfaglige forløb behøver ikke hver gang inkludere grundig udarbejdelse af en tværfaglig naturvidenskabelig problemstilling med tilhørende arbejdsspørgsmål fra alle tre fag.
​Der er blevet udarbejdet taksonomier i forhold til flere af de 4 kompetencer - taksonomier, som eleverne aktivt har arbejdet med i de fællesfaglige forløb på 8. og 9. årgang.

​​Vil du se mere til vores skole?

Følg med på vores Facebookprofil, hvor vi ofte poster billeder af vores spændende projekter m.m.

Faglighed, fællesskab og dannelse

Vi har den overbevisning, at kun når læring og fællesskab går hånd i hånd, trives hvert enkelt barn og ung og udvikler den dannelse, som sikrer et stærkt fodfæste i livet. Kirstine Seligmanns Skoles stærke traditioner udgør fundamentet for faglighed, fællesskab og dannelse.

Adresse

Kirstine Seligmanns Skole

Herslebsgade 3, 7100 Vejle

CVR: 44448416

EAN: 5790002726996

Kontakt os

☎ Telefon: 75 82 04 52

✉ E-mail: kss@kssvejle.dk

Find vej